Verduurzamen huis extra aantrekkelijk voor Friezen (16-06-2020)

Huizenbezitters in Fryslân krijgen een extra tegemoetkoming als zij hun woning energiezuiniger maken. De provincie wil met een investering van 5,2 miljoen euro haar inwoners aanmoedigen om nu te kiezen voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie of hoogrendementsglas.

Een steiger naast een huis waarvan de muren geïsoleerd worden.

Alle energie die daarmee wordt bespaard beperkt de verandering van het klimaat. Friese bouw- en installatiebedrijven profiteren hier ook van als zij het verduurzamen mogen uitvoeren.

Huizenbezitters krijgen 10% extra subsidie bovenop de (gemiddeld) 30% die het Rijk nu verstrekt met de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Hiervoor moeten ze twee of meer isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen. Mensen die hun spaargeld niet willen of kunnen inzetten, kunnen kiezen voor een Energiebespaarlening. Vanaf 1 augustus krijgen Friese aanvragers van de Energiebespaarlening Fryslân een korting van 0,5% op de rente. Ook Verenigingen van Eigenaars, komen in aanmerking voor de twee regelingen.

Aanvragen

De Friese aanvulling op de landelijke subsidie geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 juni 2020. De Energiebespaarlening met rentekorting is sinds 1 augustus 2020 aan te vragen.

Aanvragen Subsidie energiebesparing eigen huis

Aanvragen Energiebespaarlening Fryslân

Bron: www.fryslan.frl