Energiecoöperatie van start met crowdfunding voor zonnepark in Zuidbroek.

Voor 1 juli 2019 gaat Duurzaam Menterwold 1.648 zonnepanelen plaatsen op de oude crossbaan aan de industrieweg in Zuidbroek. Vanaf 15 maart is het voor iedereen mogelijk om via het platform ZonnepanelenDelen te investeren in het project. Het is een zogeheten SDE-project. Met crowdfunding moet een bedrag van 67.000 euro worden ingezameld.

Vanaf vrijdag 15 maart klokslag 14.00 uur heb je 14 dagen lang de tijd (tot 29 maart om 14.00 uur) om te beleggen in dit zonnepark. Meedoen kan via het platform ZonnepanelenDelen onder de naam “MENTERSTROOM”. www.zonnepanelendelen.nl/menterstroom

De 1.648 zonnepanelen aan de Industrieweg in Zuidbroek zullen jaarlijks ongeveer 468.000 kWh opwekken. Een huishouden verbruikt jaarlijks ongeveer 3.000 kWh. Met dit zonnepark kan er dus een flinke stap in de verduurzaming van de gemeente Menterwolde worden gezet.

Exploitant van het park is DM-SDE B.V., hiervoor opgericht door Duurzaam Menterwolde.

Door deel te nemen in de investering via crowdfunding benut je de mogelijkheid om deel te nemen in grootschalige opwek van zonne-energie. De constructie zorgt dat investeerders met een goed rendement bij kunnen dragen aan de totstandkoming van het zonnepark. Dit kan al met een eenmalige inleg van 25 euro. Als je een hoger bedrag in wilt leggen, is dat natuurlijk welkom.

De crowdfunding is goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markt.

Het betreft geen gift. Afhankelijk van het aantal uren zon per jaar ontvangen de zogeheten ‘ZonneDelers’ 15 jaar lang een rendement van naar verwachting gemiddeld 3,5% gedurende. Als het een zonnig jaar is, zal het rendement hoger liggen.

Kijk voor informatie en aanmelden op de website. www.zonnepanelendelen.nl/menterstroom

Duurzaam Menterwolde hoopt op medewerking.